Pogosta vprašanja

Ali tuning vpliva na tovarniško garancijo – jamstvo?
Vsak nepooblaščen poseg v avtomobil, motorno elektroniko ali programsko opremo izniči garancijo-jamstvo. Se pravi, da tuning PREKINE garancijo, odvisno pa je tudi od vašega pooblaščenega serviserja, če to preverja oziroma upošteva pri morebitni uveljavitvi garancije-jamstva.

Ali je možno videti, da je avtomobil čipan ali da je bil čipan?
Večina vozil, od približno letnika 2004 naprej, ima števce (counterje), ki beležijo poizkuse programiranja preko OBD priključka. Tu se beležijo uspešni kot neuspešni poizkusi programiranja. Če zaradi garancije-jamstva tuner povrne avtomobil v originalno stanje, so poizkusi programiranja vidni s strani tovarne in se NE MOREJO SKRITI. Če je tuning narejen na odprtem računalniku, se števci ne prestavijo, vendar so v tem primeru vidne sledi odpiranja računalnika, kar tudi PREKINE garancijo-jamstvo.

Ali je možno tuning homologirati – narediti A-test?
Chiptuninga v Sloveniji NI MOŽNO homoligirati. Organizacije, ki v Sloveniji opravljajo storitve homoligacije, zahtevajo TUV potrdilo, da so predelave skladne z vsemi predpisanimi zakonodajami in standardi. TUV organizacija v Sloveniji nima kadra, niti znanja, da bi omenjeno predelavo potrdila. Pri TUV-Sud Slovenija pravijo, da je to možno v Nemčiji, kjer imajo precej bolj specializiran kader za takšne predelave.

Ali tuning vpliva na tehnični pregled?
Strokovno opravljen tuning nima vpliva na tehnični pregled. Tehnični pregledi tudi niso opremljeni, niti usposobljeni za merjenje moči avtomobila. Ekološke norme pa po tuningu ostanejo iste, kot pred tunigom.

Ali je pri dizelskih avtomobilih po tuningu opažen močnejši dim iz izpuha?
Strokovno narejen tuning ne povzroča nič več dima kot originalen program. Avtomobil mora biti ispraven in redno vzdrževan.

Ali je potrebno menjati sklopko – vztrajnik, če želimo tunirat vozilo?
Večina tovarniških sklopk je dovolj močna, da deluje brezhibno, tudi če je avtomobil čipan. Težave nastanejo samo, če je sklopka oziroma vztrajnik iztrošen in ne prenese dodatne obremenitve - veliko prevoženih kilometrov. Težave so tudi, če tuner ne zna rasporediti navora in preobremeni sklopko ter vztajnik na nizkih obratih. To je lahko videti na avtomobilih, ki imajo malo prevoženih kilometrov, pa vendar sklopka drsi in trese. Sam avtomobil pa pri vožnji zelo agresiven.

Kako tuning vpliva na avtomatski menjalnik?
Avtomatski menjalnik se samodejno prilagodi (nauči) povečani moči in navoru. Če je navor lepo razporejen, mu tudi omogoča bolj tekoče prestavljanje prestav. Če je navor slabo razporejen, bo menjalnik slabše prestavljal in močno stresel pri močnem pospeševanju.

Ali so vaši merilni valji natančni?
Ne obstajajo merilni valji, ki bi bili popolnoma natančni. Če vzamete za primer 6 različnih valjev in pomerite isti avtomobil, boste videli, da prihaja do odstopanj. Odstopanja so zaradi različnih materialov, različnega načina proizvodnje, različnih senzorjev v valjih, različnega računanja moči, itd. Pri valjih je pomemben rezultat med originalnim in načipanim programom, se pravi, razlika in ne začetna ali končna številka. To razliko bi vsi valji pokazali skoraj enako - pride spet do odstopanj, ki pa so ponavadi zelo majhna.

Ali je izpisek iz merilnih valjev pokazatelj dobrega tuninga?
Imate lahko popolni dyno izpisek, takšnega kot ste želeli, vendar je tuning lahko narejen amatersko (preveč goriva, zraka,...) in bo uničil motor. Merilni valji so orodje za preverjanje teorije v praksi, da nam olajšajo delo in nikakor ne morejo pokazati ali je tuning kvaliteten ali ne.

Ali je power–box boljši kot tuning?
Power box je elektronska naprava, ki prestreza signale z motorja in nato pošilja motornemu računalniku napačne podatke o delovanju le tega. Na podlagi tega motorni računalnik poveča dovod goriva v motor. Ker power box poveča samo dovod goriva v motor, je razmerje goriva in zraka porušeno in motor deluje na prebogato mešanico gorivo-zrak. Posledica tega je povečana moč motorja, vendar daleč od tistega, kar trdijo proizvajalci ali prodajalci powerbox-ov. Spodaj je primer VW Passata 1.9 TDI, letnik 2007, 105 KM motor. Izpiski iz merilnih valjev za originalen program, naš tuning program in powerbox, ki je stal 569 EUR z ddv.

Passat_105_hp_org

Passat_105_hp_mod_CSS

Passat_105_hp_mod_box
original modificiran power-box

 

Kot je zelo dobro vidno, je powerbox dodal samo 12 KM. Takole pa ga oglašuje proizvajalec:

Chiptuning Box VW Passat 3C 1.9 TDI PD 77 kW 105 PS

Baujahr: 2005 bis 2008

Hubraum: 1896

Motorkennbuchstabe: BKC/BXE/BLS

TÜV-Teilegutachten: vorhanden

Art.Nr: 10200852

EUR 569,00

inkl. ges. MwSt. 19.00%

zzgl.Versandkosten

power-box
Serie Optimiert (ca.) Differenz
Leistung 77 kW / 105 PS +19 kW / +26 PS
Drehmoment 250 Nm 288 Nm +38 Nm
Pbox01 Pbox02 Pbox03

Kot posledico vgradnje p-boxa, imajo avtomobili novejših letnikov težave s filtri trdih delcev (FAP-DPF). Zaradi prevelike količine goriva ni dovolj časa in zraka, da ta zgori, posledično je izpuh bolj sajast in zamaši omenjeni filter.

Dosti novejših avtomobilov tudi ne deluje na p-box, saj po nekaj kilometrih, lahko tudi po 2000-3000 km, motorna elektronika zazna, da deluje v zmoti. V takem primeru se avtomobil preklopi v varovalni način, izklopi turbinski polnilnik in vklopi lučko za napako motroja.

Pri našem chiptuningu optimiramo nakaj deset map, to je stotine parametrov in to je definitivno boljše kot p-box. Optimira se kompletno delovanje motorja in ne samo gorivo, zato je tudi moč precej višja in boljša. Power box ni optimizacija, je deoptimizacija režima delovanja vašega motorja